Despre mine..

Nicu

Gândesc, deci exist!

Nu cred în imagini, ele înşeală. Cred în cuvinte, propoziţii, fraze. Credinţa vine în urma auzirii, oricât de urât ar fi ambientul.

Ma revolt la ipocrizie şi dacă nu am puterea să schimb ceva, plec.

Nu am preferinţe pentru culori, anotimpuri şi flori. Caut frumosul peste tot unde se poate găsi, şi cercetez toate, cu scopul de a lua ce este bun. Toţi sunt nevinovaţi până ajungi să-i cunoşti.

Cred că toţi suntem CREAŢI de acelaşi Dumnezeu, pe care mă străduiesc să-L cunosc tot mai mult pe zi ce trece. Am reuşit să-L cunosc parţial, dar când Îi privesc măreţia şi complexitatea, uneori îmi vine să mă dau bătut. Cred că nu sunt singur în această situaţie..  aşa că accept orice ajutor din exterior din partea celor cu adevărat sinceri.

Nu suntem egali, nu am fost făcuţi la xerox, şi trăim într-o lume nedreaptă, care işi derulează ultimele file ale istoriei. De ce e aşa.. citiţi Biblia, si veţi înţelege.

Toţi ar trebui să avem dreptul la replică, dreptul să exprimăm ceea ce credem şi ceea ce nu credem, evident în mod civilizat.

Toţi ar trebui să mergem în Rai, Iadul nu a fost creat pentru noi, şi cu toate acestea, va fi umplut până la refuz de mulţi, întocmai ca şi stadioanele la meciuri importante.

Sunt, încerc să fiu,  un creştin, evanghelic, “protestant”.

Protestez în faţa ignoranţei acelora dintre conationalii mei care nu cred in schimbare, in mai bine, care au mintea, inima şi imaginaţia legate cu lacate.

Nu cred în sisteme politice ideale, fie ele totalitare sau democratice, deşi există o mare diferenţa la modul în care răul domină şi se propagă în cadrul lor. Cred că mersul unei societăţi depinde de caracterul şi relaţia cu Dumnezeu a tuturor ingeneral dar si a oamenilor din frunte in mod special.

Votez pentru că sunt cetăţean si incerc sa fiu responsabil, nu pentru că aş crede că cineva poate rezista mult timp în fotolii oficiale fără să fie sau să se corupă daca majoritatea celor din jur sunt aşa. Ajungi corupt şi compromis atunci când faci primul “rău mic” pentru a urmări un “bine mai mare”. Cine se aseamănă se adună.  Poate intr-o zi majoritatea nu va mai fi corupta!

Şi totuşi.. nu sunt un pesimist cronic.

Cred în Dumnezeu, atotputernic, omniscient şi omniprezent şi în oamenii ce se tem de El şi îl respectă. Oameni ce, ca rezultat, respectă pe ceilalţi oameni, oameni ce şi-au câştigat calitatea de oameni prin stilul lor de viaţă.

Cred în Împărăţia Cerurilor care este foarte aproape. O aştept şi o doresc ca pe nimic altceva.

Mă bucur de viaţă, chiar dacă nu mă exprim de multe ori corespunzător. Mă bucur de oameni, cărţi, muzică, de natură şi tot ceea ce e frumos, curat şi drept.

Nu mă consider cult, nu încă, dar mă bucur să gândesc, şi să vorbesc, oridecâte ori mai găsesc oameni ce reuşesc să îşi depăşească condiţia primită prin naştere.. aceea strămoşească. Sunt deschis la mustrări şi încurajări. Am un sens în curs de definire şi un duh întărâtat!

Cred, sper, aştept! Slăvit să fie Dumnezeu!
.

VIDEO: La pian – ACP (American Church in Paris) : Nicu from Nicu M

Nicu on Vimeo– Watch more Videos at Vodpod.

______________________________________________________________________

Daca ai vreun cuvant de incurajare, mustrare sau un simplu sfat.. fii liber!

Daca te incurajeaza, enerveaza sau pur si simplu zambesti o clipa gandindu-te la cescriu, poti sa-mi spui.

DISCLAIMER!!! : 1) orice asemănare cu realitatea este intenţionată. Nu e un blog filosofic. 2) toate rândurile aşternute aici sunt sincere, nu caut slava oamenilor, ba chiar exagerez în a arăta acest lucru. 4)sunt adeptul respectului reciproc şi a discuţiei civilizate chiar între duşmani (dragostea pentru ei e o virtute care încă nu am dobândit-o), de aceea voi “posta” şi răspunde la orice comentariu făcut astfel.

Nicu Muntean

9 Comments (+add yours?)

  1. ilinca
    Jan 22, 2009 @ 21:03:54

    Hey, ti-ai facut blog…super!imi plac articolele tale sunt inspirate de sus!
    Fie ca Isus sa-ti unga inima si sufletul sa scrii cat mai mult!

    Like

    Reply

  2. Trackback: Citatul de duminică seara: Nicusoare’s Blog « Clujul Evanghelic
  3. nicusoare
    Aug 10, 2009 @ 09:19:59

    cine a spus ca sunt simplu ? crestinii sunt complicati prin definitie, avem un Dumnezeu de o complexitate ireductibila!

    Like

    Reply

  4. Emanuel Iacob
    Sep 21, 2009 @ 21:03:12

    eu administrez dejul evanghelic. poti sa ma contactezi la id: crestintotal,,,

    Like

    Reply

  5. alexandru
    Oct 23, 2009 @ 23:14:04

    Domnul sa iti binecuvanteze tineretea pusa in Slujba Imparatului.
    Alaturi de El ai o viata fara regrete.
    Te salut

    Like

    Reply

  6. Nicu Meister
    Dec 10, 2009 @ 21:26:54

    Intodeauna cu sinceritatea avem de câstigat.
    Sunt lucruri faine pe acest site

    Like

    Reply

  7. Alexandru Nădăban
    Jan 10, 2013 @ 15:38:14

    Reply

  8. bistosh
    May 19, 2014 @ 00:01:19

    recomandare: ai putea sa citesti – “ortodoxia si religia viitorului” plus, “cartea faceri si omul inceputurilor” (de ierom. Serafim Rose) daca ai rabdare.

    Like

    Reply

Leave a comment