Banii Domnului

 

 

 

 

Îmi era rușine să cer împăratului o oaste de însoțire și călăreți, ca să ne ocrotească împotriva vrăjmașului pe drum, căci spusesem împăratului: „Mâna Dumnezeului nostru este, spre binele lor, peste toți cei ce-L caută, dar puterea și mânia Lui sunt peste toți cei ce-L părăsesc.” (Ezra 8:22 VDCC)

Dumnezeu are nevoie de bani. Multi bani, fara numar. Si e suparat pe voi ca nu vreti sa i-I dati. Sunteti niste rai.

El ar vrea sa sustina atatia artisti si culte si catedrale si televiziuni, dar nu poate pentru ca banii Lui sint la voi in buzunare. Bine, nu la toti, doar la cei mai rai dintre voi care munciti de dimineata pana seara din greu ca sa-i castigati.

Unii, ajungand la o anumita maturitate spirituala, ati inteles ca banul este rau din cale-afara si ati ales sa va feriti de munca pacatoasa care il produce, singura grija legata de el ramanand sa va asigurati ca statul ia cat mai mult din banii celorlalti care muncesc, pentru redistribuire, ca astfel si ei sa fie scutiti de ispita de a avea prea mult.

Cate nu s-ar putea face pentru Domnul daca ar fi bani? Radio, televiziune, cladiri peste cladiri, conferinte la mare si la munte, si.. sa nu uitam de lucrul cel mai „indragit” romanilor: asistenta sociala nelimitata pentru toti si peste toti cei care nu vor sa munceasca, sau poate nu se simt comfortabil cu ideea trezitului de dimineata..

Cati oameni abia asteapta sa se sacrifice renuntand la un loc de munca obisnuit ca sa poata sluji pe Dumnezeu.. Sa consilieze, sa tina discursuri, sa cante, sa viziteze pe ceilalti, sa alerge neobositi la conferinte despre cum sa faca mai eficient toate astea..

Dar voi, cei chemati sa le dati lor “banii Domnului”, nu vreti sa va supuneti conturile „autoritatii” delegate de Dumnezeu pentru asta.

Atatia oameni plini de idei sfinte..

Si asa putini bani pentru a le pune in aplicare.

De ce nu a facut si Dumnezeu oare o banca Cereasca sa dea fonduri nerambursabile celor cu initiativa? Un fel de fonduri europene, doar ca ingeresti..

Sa fie oare pentru ca El are toate resursele Universului la dispozitie si se foloseste de lucruri inexistente sa le faca de rusine pe cele mai valoroase si apreciate in fata oamenilor?

Sau poate ca El cand trimite cu adevarat pe cineva in lucrare ii asigura si resursele necesare, fara tam-tam, fara auto-victimizari lacrimogene si fara cerseala televizata ?

Hmm…

Atunci de unde toata zarva asta ca Dumnezeu n-are bani?

Advertisements

5 Comments (+add yours?)

 1. Stefania
  Aug 26, 2012 @ 15:34:41

  Mi s-a parut ca ai scris plin de naduf, fara sa clipesti si nici macar o data nu ai luat mana de pe tastatura pana ai terminat articolul, care, dealtfel mi-a placut.
  Banii, toti sunt ai Domnului, El are bani, noi avem bani, cine nu are? E posibil ca aceia care nu vor sa munceasca sa nu aiba bani, dar mai sunt si categorii defavorizate oameni, care sufera din motive bine definite. Pana la urma si ei au ceva bani… si multi dintre acesti oameni, cu putini bani fau mai mult pentru lucrarile din biserici decat altii, care au mai multi…
  Eu am auzit ca toti banii pe care ii are un credincios sunt ai Domnului. Cred ca toata stiinta e “cum folosim noi banii Domnului?”
  O tema buna pentru o alta predica, o emisiune de radio sau de televiziune, toate, pana la urma nu vor fi luate in seama de fratietate deoarece nu au destui bani…

  Like

  Reply

 2. C.
  Aug 30, 2012 @ 13:32:27

  Commentul meu la articolul asta al tau Nicu e unul din tagurile pe care l-ai ales pentru el: MATURITATE SPIRITUALA. Super articol. Cine are urechi de auzit, sa auda! Pace tie.

  Like

  Reply

 3. Alexandru Nădăban
  Jan 10, 2013 @ 15:29:36

  ce ne facem cu mamona? dar cu nu puteti sluji la doi stapini? 🙂

  Like

  Reply

 4. nicusoare
  Jan 18, 2013 @ 15:29:41

  Aia e o alta extrema si discutie. Articolul trateaza o extrema, aceea a (ab)uzarii sintagmei “banii Domnului”.
  Toti banii mei sunt ai Domnului, si cu toate astea sunt incurajat sa fiu discret cand fac milostenie. ( in ascuns, sa nu stie stanga ce face dreapta. etc. )
  Exista o anume discretie si smerenie care trebuie avuta in vedere chiar atunci cand strangi bani pentru biserica si misiune.

  Agresivitatea (pana la nesimtire uneori) cu care pretind unii ca strang bani pentru Dumnezeu Il dezonoreaza atat pe Dumnezeu cat si biserica. Un fel de scopul nu scuza mijloacele.

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: